ADA-dienst 14 maartADA-dienst 14 maart

Voorganger: Dhr. B. Noteboom
Thema: ‘Hoop die zeker is’
Anders Dan Anders dienst
Collecte: Diaconie en Kerkenwerk

Heel ‘Anders dan Anders’ en dat is nog steeds zo, nu we dit niet samen in de kerk kunnen beleven, maar wat zijn we blij dat we wel thuis kunnen kijken. Het thema is dit keer “Een Hoop die zeker is”. Waarom hebben wij hiervoor gekozen? Er is het laatste jaar zoveel onzekerheid in ons leven gekomen. We hopen op gezondheid, vrijheid in onze bewegingen, vrij om te gaan en te staan waar we willen. We hopen om elkaar weer te ontmoeten in de kerk. We hopen om weer met elkaar te gaan zingen, we weten alleen nog niet hoe en wanneer. Maar er is één HOOP DIE ZEKER is.

Een hoop die zeker is,
een groot geheimenis
beloofd door God,
is nu aan ons onthuld.
Als een volmaakte schat,
Die heel Gods plan omvat;
Christus in ons,
Hoop op Gods heerlijkheid.

En het leven dat ik leef
Is nu niet meer van mij;
Jezus leeft in mij,
Mijn hoop voor eeuwig.
Elke dag dat ik besta
Leef ik niet meer maar Hij.
Jezus leeft in mij,
Mijn hoop voor eeuwig.

Deze HOOP willen wij graag naar voren laten komen, de Hemelse toekomst die voor ons ligt. Dat we meer vertrouwen hebben in Jezus die voor ons alles heeft volbracht. Voorganger Bert Noteboom gaat ons hier wat meer over uitleggen.
Wie is Bert Noteboom? Bert is wijkpastor in Almere Haven. Hij praat makkelijk en vol verve over zijn geloof. “Mijn allereerste herinnering is dat ik met mijn ouders naar de kerk ging. Ik kreeg een normale, Christelijke opvoeding, iedere week netjes naar de dienst, bidden bij het eten, dan krijg je veel mee, vooral in kennis. Maar als je zegt, wat was de eerste keer dat geloof een impact had, dan was dat toen ik voor het eerst het geloof in iemand zag leven. Dat was bij een oudtante. Daar kwam ik niet zo vaak, maar die straalde iets bijzonders uit, vrede en liefde, dat zag je niet alleen, je voelde het ook,” aldus Bert.
Wij wensen elkaar een gezegende dienst toe,
Marja, Maria Martine en Liesbeth