Kindernevendienst

Hoe leuk is het voor onze kinderen om zondag naar de kerk te gaan en daar hun leeftijdgenootjes te ontmoeten? Dat kan bij de kindernevendienst. De kindernevendienst is er voor groep 1 t/m groep 6. Het doel van de kindernevendienst is om de boodschap van God en de verhalen van de bijbel over te dragen en daarbij ook de onderlinge band tussen de kinderen te versterken.

Voor de schriftlezing gaan de kinderen met elkaar naar hun ‘eigen dienst’. Ze nemen daarbij ‘het licht’ mee in de vorm van een lantaarntje. Daar wordt een verhaal uit de Bijbel verteld en praten ze met elkaar over de boodschap van het verhaal en over de dingen die ze bezig houden. Met elkaar bidden is ook een belangrijk onderdeel. En natuurlijk is er ook tijd voor een spel of creatieve verwerking. Na de preek gaan de kinderen weer terug naar de kerk.

De kinderen ontvangen de boodschap van God op hun eigen niveau

Aan de weken voorafgaand aan het Kerst- en Paasfeest wordt er door de kindernevendienst een verdiepend project georganiseerd. Meestal is dit gemeente breed en is er ook een moment voorin de kerk voor de gehele gemeente, kinderen en ouderen. Zo wordt met elkaar toegeleefd naar een feestelijk moment om het Kerst- en Paasfeest met elkaar te vieren.

Contactpersoon

Mariska Oosterwijk, email: mariskaoosterwijk85@gmail.com