Kindernevendienst Plus

KND Plus is een vorm van Kindernevendienst die bedoeld is voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en van de brugklas.

Het is me ook wat: een keer in de 14 dagen gaan er hele andere leiders met de kindernevendienst mee! Dat komt: er is geconstateerd dat oudere kinderen (kids dus) zich tegenwoordig al vroeg te oud vinden om met de kleintjes naar de kindernevendienst te gaan en daarom is de KND+ in het leven geroepen: voor kids uit groep 7 en 8 en de brugklas: een mooie groep, al vroeg wijze kinderen, die op een aparte wijze en op een aparte locatie (bij Intrahuis) hun eigen kerkmomentje hebben.

KND Plus: meer uitdaging voor de oudste kinderen van de basisschool en de brugklas

Allemaal anders dan vroeger maar: de kids zijn blij, heel trouw en brengen ook hun ouders mee naar de kerk: ze willen zelf heel graag! We doen alles anders: de computer is bij de hand om  betekenissen van  namen ( ook hun eigen naam) op te zoeken, uitleg over Bijbelse figuren, lezen uit de bijbel in gewone taal, samen dingen bedenken, naar elkaar luisteren en zo de betekenis van het geloof te doorgronden!

Zo moeilijk maar ook zo mooi en als ze dan, later dan de kerkmensen, het pand verlaten, zijn we als leiding zo blij en dankbaar dat we onze vijf kinderen een handvat hebben mogen geven om staande te blijven in een wereld, een klas waar van niemand nog naar de kerk gaat, terwijl zij de moed hebben te zeggen dat ze wel naar de kerk gaan en dat nog fijn vinden ook!

Hoe dankbaar zijn wij!!

Met een enthousiaste groet van ons team

Hans Ouwerkerk (contactpersoon, email: h.p.ouwerkerk@intrada.nl)