DORPSKERK open op Open MonumentendagDORPSKERK open op Open Monumentendag

De Dorpskerk: al bijna zeven eeuwen godshuis en huiskamer van Heerjansdam

Sinds de veertiende eeuw vormt de Dorpskerk het godsdienstig en maatschappelijk centrum van Heerjansdam. Dit oudste gebouw van het dorp is tegelijkertijd één van de modernste en levendigste plekken.

De Protestantse Gemeente Heerjansdam belegt hier al eeuwenlang haar kerkdiensten, en zendt die sinds een aantal jaar met diverse camerastanden uit via livestream. In de Dorpskerk vinden door het jaar heen allerlei bijeenkomsten, evenementen, vergaderingen en jeugdwerkactiviteiten plaats. Daardoor is het gebouw geen museum, maar een levendige plek waarin geloofd en geleefd wordt.  In het gebouw is goed terug te zien hoe in de loop van de tijd de kerk telkens opnieuw is aangepast aan de eisen en wensen van diezelfde tijd en van haar gebruikers. De kerk herbergt tal van bijzondere voorwerpen, die elk een eigen verhaal vertellen. Op Open Monumentendag opent de Dorpskerk graag haar deuren om u en jou te verwelkomen; en om u te verrassen met de verhalen die verbonden zijn met talloze onderdelen van haar interieur.

De kerk is open van 10 tot 16 uur; op een aantal momenten zal er live muziek zijn. De Protestantse Gemeente Heerjansdam-Kijfhoek biedt u en jou graag koffie, thee of limonade aan.

You must be logged in to post a comment.