Startzondag 22 september 2019Startzondag 22 september 2019

Met de startzondag vieren we de start van het nieuwe kerkenwerkseizoen. De kinderclubs gaan dan weer van start, de (jongeren-) groeigroepen, de Meeting en bijvoorbeeld het maandelijke ‘Samen eten’. Dit jaar valt de startzondag op zondag 22 september en het thema is: Een goed verhaal.
In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord als bron van troost, bemoediging en inspiratie. In de kerkdienst maar ook in onze groeigroepen, in het jeugdwerk, in het bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat namelijk niet koud, maar brengt in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor zichzelf, maar deel je graag met anderen.
Tegelijk met de startzondag hebben we daarom ook de kerkproeverij, de 3e editie alweer! We willen samen met u en met jou niet alleen een gastvrije kerk zijn, maar ook een uitnodigende kerk. Je nodigt ‘gewoon’ één of meer gasten uit om een keer mee te gaan naar de kerk. Om het geloof (opnieuw) te ‘proeven’. Om het goede verhaal te delen met anderen.

Niet krampachtig, maar ontspannen en tegelijk met overtuiging. U denkt nu misschien: Ik wil best iemand uitnodigen, maar hoe doe ik dat?
Vijf tips
1. Denk goed na over wie je uitnodigt. Mensen uitnodigen met wie je weinig relatie hebt, werkt meestal niet. Het gaat om buren, kennissen of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan en met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen. 2. Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.” 3. Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. 4. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’. 5. ‘Succes’ is niet als mensen ‘ja’ zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord.

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens op:

https://www.protestantsekerk.nl/thema/startzondag

https://portal.eo.nl/kerkproeverij/

Namens de taakgroep pastoraat,
Jaap van der Staaij