Weekbrief 25 oktober 2020 (Uitzending vanuit de Dorpskerk met aangemelde gemeenteleden)Weekbrief 25 oktober 2020 (Uitzending vanuit de Dorpskerk met aangemelde gemeenteleden)

Weekbrief-25-oktober-2020-doopdienst

Doopdienst 25 oktober
Komende zondag zal er in de Dorpskerk een doopdienst plaatsvinden met als voorganger
ds. Van der Eijk. Er zijn drie dopelingen, te weten Lois (dochter van Jimmy en Cora Schop), Levi (zoon van Leendert en Gonneke de Keijzer) en Caleb (zoon van Daantje de Keijzer). Helaas zal de doopdienst vanwege de coronamaatregelen anders verlopen dan we gewend zijn, desondanks hopen we op een feestelijke dienst! Zoals u weet, zijn er dertig zitplaatsen beschikbaar en vanwege de doop heeft de kerkenraad besloten dat deze plaatsen worden toegewezen aan familie en bekenden van de doopgezinnen. De doopgezinnen zijn blij en dankbaar dat de doopdienst op deze wijze toch doorgang kan vinden en wij rekenen uiteraard op uw begrip dat er deze keer geen andere gemeenteleden bij aanwezig kunnen zijn. Wij nodigen u als gemeenteleden van harte uit om deze dienst in hart en gebed en – indien u daartoe de mogelijkheden hebt – online mee te beleven zodat de doop toch kan plaatsvinden ‘in het midden van de gemeente’ en we ons met Hem én met elkaar verbonden mogen weten. We kunnen ons voorstellen dat u het jammer vindt dat u de familie van de dopelingen niet persoonlijk kunt feliciteren. Om u de gelegenheid te geven dit langs een andere weg (bijvoorbeeld met een geschreven kaart) te doen, vindt u hier de adressen van de doopgezinnen:
Fam. J. Schop (Lois), Van den Broekveld 26, 2992 HV Barendrecht
Fam. L. de Keijzer (Levi en Caleb), Wiekslag 17, 2995 VR Heerjansdam

 

Bericht voor de jongens en meiden van de kindernevendienst!
Vandaag is een speciale dag: er worden drie kinderen gedoopt in onze kerk en dat is natuurlijk een heel feestelijke gebeurtenis! Jammer genoeg mogen er vanwege corona niet zoveel mensen in de kerk zijn en daarom is er vandaag geen kindernevendienst maar gelukkig kunnen jullie de doop online meebeleven! Daarnaast hebben we nog iets anders voor jullie bedacht…. Op het werkblad dat per e-mail is verzonden en ook terug te vinden is op de website, vind je het verhaal van ‘De rijke jongeling’. Veel van jullie kunnen dit verhaal zelf lezen en anders kan je pappa, mamma, broertje of zusje het vast wel voorlezen. En natuurlijk hebben we ook een manier bedacht waarop jullie de doopgezinnen kunnen feliciteren: bij het werkblad vind je een prentenboekje en een aantal kleurplaten waarvan je er enkele kunt kiezen om mooi in te kleuren en kunt opsturen naar Levi, Caleb en Lois, de adressen staan hierboven. Zo kun je de doopfamilies toch feliciteren en hen een mooie herinnering geven aan de doop. Natuurlijk kun je ook zelf iets moois verzinnen om te kleuren of te knutselen voor de dopelingen……veel plezier!